Hynek Blaško

Hynek Blaško 

generál v.v. a emeritní europoslanec

Hlasování

Články

Můj život

Videa

Fotky

Hlasování
Hlasování
Březen
Březen

Zpráva o právním státu za rok 2022 – stav právního státu v Evropské unii

– hlasoval jsem proti.

Jako tradičně jde usnesení proti Polsku a Maďarsku, které se nepřizpůsobují politice EU, a jednají nezávisle. Dále je zde kritizováno, že oslabují práva menšin LGBTQI+ a migrantů. No přijde mi, že je to spíše naopak. Usnesení však prošlo.

Látky, které poškozují ozonovou vrstvu

– hlasoval jsem pro větší kontrolu.

Ozonová vrstva je nezbytná pro naše zdraví a život na Zemi, proto zde není o čem diskutovat. Je to přesně to čím bychom se měli v rámci ochrany životního prostředí zabývat, narozdíl od virtuálních cílů s oxidem uhličitým. Usnesení prošlo.

Nařízení o obecné bezpečnosti výrobků

– hlasoval jsem pro.

Jde o větší ochranu zákazníků, zejména v prostředí internetu, kde se může pohybovat množství výrobků nesplňujících bezpečné normy. V nařízení se řeší například nejzranitelnější skupina v online prostředí, kterou jsou děti a starší lidé. Dále je zde zdůrazněno, že zákazníci musí mít nárok na kompenzaci, pokud si zakoupili zboží, které muselo být z důvodu bezpečnosti staženo z prodeje. Návrh prošel.

Opět přišly na řadu emise.

Hlasovalo se několik návrhů týkajících se dalšího snižování emisí, zdůrazňování klimatického paktu a systému emisních povolenek. Hlasoval jsem u všech pro zamítnutí. EU se kompletně snaží zničit náš průmysl, zatímco zbytek světa, který doopravdy znečišťuje, se nám vysměje.

Návrh o energetické náročnosti budov.

Hlasoval jsem rovněž proti.

Sice určitě není špatně řešit úsporu energií v budovách, nicméně mám vážnou obavu, že EU se k tomu v budoucnu postaví jako k autům. Bezmyšlenkovité normy budou prodražovat bydlení a prohloubí bytovou krizi. Úspory se zkrátka nedají lidem nařídit. Pokud na renovace budou mít peníze, rádi je udělají sami.

Aktuality & Témata

Poděkování Jaroslavu Doubravovi

Poděkování Jaroslavu Doubravovi

Rád bych z celého srdce poděkoval mému vřelému příteli a váženému emeritnímu senátorovi Jaroslav Doubrava za jeho neocenitelnou podporu, přátelství a moudré rady. Jeho dlouholetá služba a zkušenosti jsou pro mě neustálou inspirací. Velmi si vážím nejen jeho pomoci,...

Konec prezidentske kandidatury

Konec prezidentske kandidatury

Vážení přátelé, Drama s mojí kandidaturou na prezidenta skončilo. Nepodařilo se nám posbírat dostatečný počet podpisů, a tak se nemůžu zúčastnit volebního klání o post prezidenta ČR v roce 2023. Chtěl bych tímto poděkovat Vám všem, kteří jste mi dali podpisy a tím mě...

Den válečných veteránů

Den válečných veteránů

Dnes se celosvětově připomíná den válečných veteránů. Před 104 lety skončila jedna z nejhorších válek v historii. Od té doby se opakovaně lidé pokoušeli něčemu podobnému zabránit. Liga národů, OSN, a další organizace měly být zárukou míru. Dnes vidíme více než kdy...